История

 

Началото на Wish Boutique


 

Бяхме в Италия, Болоня. Ден като всички, знаете как е, когато отидеш на почивка – слънце, синьо небе, усмихнати хора. Ден като всички, ама не съвсем! Италианските улици понякога могат да бъдат наистина много тесни. Да, обаче точно докато си вървиш по тях и може да изникне нещо интересно. Така стана и когато дойде идеята за бутика.


 

Тръгнахме с моя близка приятелка на мини пътешествие по центъра на Болоня. Едно от хубавите неща на града е, че има много млади хора, тъй като университетът там е най- старият в Европа. Освен това няма толкова туристи, което ти позволява да се разхождаш и да обикаляш насам- натам без да попадаш в навалицата. Затова решихме да разучим болонските улици. Вървейки обаче… се изгубихме! Е, беше ни забавно, няма да отричам! Да се изгубиш в правилната посока – накрая точно така стана! Защо? Защото ненадейно стигнахме до Via Piella,а там намерихме един…прозорец! Човек ще си каже какво пък толкова, прозорци навсякъде, но този беше уникален. Той показваше стария воден път, който се е използвал за придвижване преди много, много години. Тъй като градът се е разраснал с времето, почти всички транспортни канали в Болоня са изчезнали. Прозорецът няма нито стъкла, нито дограма,а сякаш се пренасяш във Венеция! Беше като портал за друго измерение, малко като магия.


 

Започнахме да разглеждаме балконите и прозорчетата, които се виждаха, беше ни любопитно. Погледите ни се спряха на една малка тераса с цветя. Имаше всякакви и всичките – шарени! После задуха лек вятър и от терасата полетяха малки бели пухчета. Тогава осъзнахме, че явно е имало и глухарчета. Беше много красиво, много цветно… като вълшебство! Тогава в главата ми изведнъж изникна думата Wish. Не знам защо, все ми се въртеше в ума…


 

Продължихме разходката си с едно много приятно усещане. Беше ни весело, едно такова приповдигнато. Аз не спирах да си мисля за думата и за глухарчето. Мислех си какво да правя и с двете неща, чудех се какво е това сега, което ми се върти в ума и не мога да го измисля.


 

Не след дълго спряхме пред една витрина. Витрина –и тя като от друг свят. Много красиво аранжирана, много приканваща да влезем… Пишеше: „Не забравяйте да бъдете щастливи” (Ricоrdati di essere felice). Това обаче, което ни привлече вниманието най- много беше едно колие. Посребрено кръгло топче, в което имаше пухчета от глухарче… А от страни на него беше закачена малка плочка с надпис „Wish”. Е, не! Нямаше как просто да не влезем в магазина. Това беше първата ни среща с бижутата на Mad Tea. А вътре всичко беше наистина приказно.


 

В този момент разбрахме, че няма случайни срещи, нито случайни глухарчета. Казват, че ако срещнеш глухарче по пътя си, значи ще сбъднеш желанията си. Тогава го решихме – ще помагаме на хората да сбъдват мечтите си! Ще ги вдъхновяваме и те ще вдъхновяват нас! Ще се правим взаимно щастливи и ще продължаваме да изследваме дори и малките улички, защото никога не знаеш какво те чака зад ъгъла. Така се появи и Wish Boutique, който се намира на ул. Раковски 145 – точно зад ъгъла!


 

Както се казва в „Алиса в страната на чудесата”:

Ако не знаеш къде отиваш, всеки път ще те отведе там!